Ads 468x60px

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τίτλοι τέλους για Στογιάκοβιτς


Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς αποφάσισε να βάλει τέλος στην επαγγελματική του καριέρα στα 34 του χρόνια, έπειτα από μια μακρά και αξιοζήλευτη πορεία στα μπασκετικά παρκέ.


"Πρέπει να ξέρεις πότε είναι η ώρα να πεις αντίο. Δεν έμεινε κάτι άλλο να αποδείξω, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν υπήρξα ποτέ ματαιόδοξος στη ζωή μου κι επειδή τα προβλήματα με τη μέση ήταν ανυπόφορα τα τελευταία χρόνια, είχα βάλει ως όριο το περασμένο καλοκαίρι".






Σε ερώτηση για το με τι σκέφτεται να ασχοληθεί από εδώ και πέρα, ο Πέτζα είπε: "Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν θα παραμείνω στο χώρο του μπάσκετ και ειδικότερα στο ΝΒΑ. Εχω κάνει κάποιες συζητήσεις με ομάδες, αλλά όλα είναι ανοιχτά. Μπορεί και να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Ακόμα είναι νωρίς. Θέλω να κάτσω να σκεφτώ και να αποφασίσω χωρίς βιασύνη".
Ο Στογιάκοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα και το 1994 έγινε μέλος της ομάδας του ΠΑΟΚ. Οδήγησε τον Δικέφαλο στους τελικούς της Α1 το 1998, αλλά έχασε το πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ακολούθησε το άλμα προς το NBA και τους Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι τον είχαν επιλέξει στο Νο14 του ντραφτ του 1996. Με τους Κινγκς αγωνίστηκε οκτώ σεζόν ως το 2006 και μαζί τους έγινε τρεις φορές All-Star.
Το 2006, ύστερα από ένα σύντομο πέρασμα από την Ιντιάνα, βρέθηκε στο ρόστερ των Χόρνετς, με τους οποίους έπαιξε ως το 2010. Και προς το τέλος της περσινής σεζόν υπέγραψε στους Ντάλας Μάβερικς, κερδίζοντας μαζί τους ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή στους τελικούς κόντρα στο Μαϊάμι.
Στην καριέρα του στο NBA είχε 17,0 πόντους και 4,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 804 παιχνίδια, σουτάροντας με ποσοστό ευστοχίας 40,1% στα τρίποντα.
Σε διεθνές επίπεδο κατέκτησε δύο τίτλους, στο Ευρωμπάσκετ του 2001 (όπου αναδείχτηκε MVP της διοργάνωσης) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2002, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας και Μαυροβουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...