Ads 468x60px

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τα 10 πιο περίεργα Χριστουγεννιάτικα δέντρα



Στέρεψες από ιδέες αυτά τα Χριστούγεννα; Θέλεις να ξεφύγεις από τα τετριμμένα και τα παραδοσιακά στολίδια; Στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο εναλλακτικά! Εμείς σου παρουσιάζουμε 10 διαφορετικά, λίγο έως πολύ εκκεντρικά, μα πάνω απ’ όλα πρωτότυπα δέντρα για να εμπνευστείς...



Aρ. 10 : Δέντρο από διαμάντια

Τα διαμάντι είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας, όπως έλεγε η Marilyn! Βέβαια δεν σου το προτείνουμε γιατί δεν θα βγεις οικονομικά! Το συγκεκριμένο της φωτογραφίας το δημιούργησε η Soo Kee Jewellery το 2007 και φυσικά ήταν από τα ακριβότερα του κόσμου. Είχε χιλιάδες λαμπερά κρύσταλλα 913 καρατίων και περισσότερα από 500 λαμπιόνια, ενώ η τιμή του άγγιξε τα 1.550.000 δολάρια.

Aρ. 9 : Γυάλινο δέντρο

Ο παράδεισος του διακοσμητικού γυαλιού βρίσκεται στο νησί Murano στην Ιταλία. Για περισσότερα από 1000 χρόνια, τα κρύσταλλα Murano ξεχωρίζουν για τα έντονα χρώματα τους, τα εξαιρετικά σχέδια τους και φυσικά τις πρωτότυπες τεχνικές τους. το μεγαλύτερο γυάλινο δέντρο παρουσιάστηκε το 2006 στο Μουράνο και ένα χρόνο μετά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία.

Aρ. 8 : Φιλικό προς το περιβάλλον δέντρο!

Ένα από τα πιο παράξενα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι αυτό της φωτογραφίας. Δημιουργήθηκε από πλαστικά μπουκάλια νερού και σωλήνες PVC. Στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης. Το απόφθεγμα ότι τα σκουπίδια του ενός αποτελούν θησαυρό για κάποιον άλλον για άλλη μια φορά αποδεικνύεται σωστό.

Aρ. 7 : Πατατόδεντρο

Ένα διαφορετικό και πολύ παράξενο Χριστουγεννιάτικο δέντρο παρουσίασαν το 2007 οι κάτοικοι της Λίμα. Δημιούργησαν ένα δέντρο από πατάτες που είχαν καλλιεργήσει οι ίδιοι. Καλλιέργησαν 2000 διαφορετικές ποικιλίες πατάτας σε μια αχανή έκταση. Ε ρε πατάτα τηγανητή που είχαν να φάνε και την έκαναν στολίδι για το δέντρο…


Aρ. 6 : Μπυρόδεντρο

Αν το δεις από μακριά σίγουρα σου προκαλεί εντύπωση. Αν πάλι το κοιτάξεις καλύτερα, ίσως δεν σου κάνει κλικ. Το συγκεκριμένο δέντρο είναι φτιαγμένο από κουτάκια μπύρα και χρειάστηκε 4 μέρες για να φτιαχτεί. Τώρα αν είσαι τόσο φαν της μπύρας και φυσικά έχεις απόθεμα 400 κουτιών, μπορείς να κάνεις μια καλή αρχή και να μην ξοδέψεις πολλά για τα στολίδια σου. Βέβαια θα έχεις ξοδέψει για να αγοράσεις αυτές τις μπύρες, αλλά τουλάχιστον θα τις έχεις καταναλώσει με τους φίλους σου. Στον εξοπλισμό σου θα χρειαστείς επίσης έναν σωλήνα από PVC για τον κορμό, σύρματα για τα κλαδιά και ένα τρυπάνι για να στερεώσεις τα κλαδιά στον κορμό από PVC.



Aρ. 5 : Δέντρο από LED

Ένα θεόρατο δέντρο ύψους 18 μέτρων από LED στήθηκε το 2008 στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και φώτισε τον ουρανό του Δουβλίνου. Τότε ακόμα κι αυτοί είχαν λεφτά. Ζύγιζε 5 τόνους και ήταν φτιαγμένο από 100.000 λάμπες LED σε διαφορετικά μεγέθη. Το τεράστιο αλλά και παράλληλα ενεργειακό δέντρο σχεδιάστηκε από την εταιρεία Blachere Illumination, η οποία είχε αναλάβει τον στολισμό του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι, την φωταγώγηση του Μονακό, της Αγίας Πετρούπολης αλλά και πολλών άλλων.


Aρ. 4 : Σοκολατένιο δέντρο

Αυτό το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι σίγουρα από τα πιο εύγευστα! Οι Γάλλοι σοκολατοποιοί δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν με την καλλιτεχνία, το πάθος και τις κολοσσιαίες σοκολατένιες δημιουργίες τους! Ο Patrick Roger, ένας από τους καλύτερους σεφ ζαχαροπλαστικής της Γαλλίας, δημιούργησε αυτή τη χρονιά ένα σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 10 μέτρων για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο Roger με την ομάδα του δούλευαν πάνω από ένα μήνα για αυτό το έργο το οποίο ζυγίζει 4 τόνους. Συνοδευτικά είχαν φτιάξει τον Άγιο Βασίλη με το έλκηθρο και τους καλικάντζαρους από bitter σοκολάτα. Στόχος του να ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους με την χειμερινή και σοκολατένια χώρα θαυμάτων του!



Aρ. 3 : Υποθαλάσσιο Δέντρο

Ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρό του κατέκτησε και το βυθό! Οι δύτες του θαλάσσιου πάρκου στη Μανίλα εγκατέστησαν ένα όμορφο υποθαλάσσιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. το στόλισαν με αστερίες και πλαγκτόν και πόζαραν στους επισκέπτες. Φανταστείτε την έκπληξη των επισκεπτών όταν θα έβλεπαν στο ενυδρείο τον υποβρύχιο Άγιο Βασίλη με τις καλικαντζαρίνες – γοργόνες!



Aρ. 2 : Ήρθαν τα πάνω- κάτω! 

Τα ανάποδα δέντρα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Οι ρίζες των κρεμασμένων ανάποδα δέντρων προέρχονται από τη Μεσαιωνική εποχή. Οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης τα γύριζαν ανάποδα συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο την Αγία Τριάδα. Σήμερα, τα ανάποδα δέντρα τοποθετούνται στην οροφή σαν τον πολυέλαιο ή στέκονται σε ειδικές βάσεις. Λέτε να ζούμε σ’ έναν ανάποδο κόσμο και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι;



Aρ. 1 : Δέντρο με Swarovski

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας! Για το 2010 η Swarovski δημιούργησε ένα λαμπερό και άκρως πολυτελές δέντρο από χιλιάδες κρύσταλλα στο εμπορικό κέντρο Siam Paragon στη Ταϊλάνδη! Παράλληλα, τα τελευταία 13 χρόνια στήνεται στη Ζυρίχη Χριστουγεννιάτικο δέντρο από 7.000 κρύσταλλα Swarovski.


menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...